VEMAG ontwikkelt magneetzeef: dubbele zekerheid

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
47 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: VEMAG ontwikkelt magneetzeef: dubbele zekerheid

Zeker binnen de levensmiddelindustrie is de controle op navolging van de hoge kwaliteitsstandaards extreem streng. Dat is ook logisch: door verontreinigingen van de grondstoffen ontstaan immers risico’s voor de gezondheid. In het beste geval lijdt dit tot dure terugroepacties indien de verontreinigingen in het eindprodukt worden vastgesteld, elk ander scenario heeft nog verder strekkende gevolgen.

Zeef en magneet verenigd in één behuizing
Bij de produktie en het transport van poedervormige levensmiddelgrondstoffen in bulk is het gebruik van een zeef inmiddels standaard. VEMAG B.V. heeft echter een complementaire unit ontwikkeld, die zowel een krachtige magneet als een zeef omvat. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat zowel magnetische als niet-magnetische verontreinigingen in de produktcirculatie tot een minimum gereduceerd worden. De magneetfunktie wordt door middel van drie permante, in een gemakkelijk te reinigen houder ondergebrachte magneetstaven verzorgd. Deze houder is door de gebruiker eenvoudig uit de unit te verwijderen.
De geïntegreerde zeefcasette is verkrijgbaar met maaswijdtes tussen de 5 en 20 mm en is eveneens met minimale handelingen uitwisselbaar. Een verder belangrijk veiligheidsaspekt wordt bereikt door de zeefcasette gelijktijdig als afdichting van de behuizing te laten fungeren. Dit maakt het onmogelijk de zeef te verwijderen en verhindert daarmee de mogelijkheid tot manipulatie van laad- of lostijden.

Door de modulaire opbouw van de VEMAG-magneetzeef kan deze ter reiniging en het wisselen van de zeef in enkele ogenblikken worden gedemonteerd. Zowel de magneet als de zeefcasette zijn daarbij als losse delen verkrijgbaar. In het gedeelte waar de zeef zit heeft de unit een vergrote doorstroomopening om stuwing te vermijden.

De componenten van de VEMAG-magneetzeef bestaan uit RVS (AISI 316). Dit maakt de unit zowel voor de levensmiddel- als voor de pharmaceutische industrie geschikt. Door de aan weerszijden aanwezige 4” BSP buitendraad maakt het mogelijk alle gebruikelijke koppelingssystemen of reduceerstukken toe te passen. De unit funktioneert tot een maximaal toegestane bedrijfsdruk van 2 bar. Voor het materiaal van de afdichting is een contaminatieverklaring beschikbaar.

Geschreven door

Walter Gondrom GmbH & Co. KG

Waarom zou u bij ons artikelen aanschaffen of een prijsaanvraag doen? Dat is eenvoudig. Wij bieden toegevoegde waarde en dat doen we al sinds 1955! Competentie, een juiste balans tussen... Lees meer