Veilige verbinding houdt hackers buiten de deur

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Veilige verbinding houdt hackers buiten de deur

De laatste weken wordt het nieuws geregeerd door berichtgevingen omtrent onveilige internetverbindingen. Vorig jaar oktober begon het met het DigiNotar schandaal, waarbij door onveiligheid van certificaten allerlei DigID-gegevens op straat kwamen.

Nu, februari 2012 lijkt alles in een stroomversnelling te geraken: wereldwijd zijn beelden van meer dan 50.000 beveiligingscamera’s (TrendNet) door een softwarefout op internet publiek te bekijken en deze week werd bekend dat de (vaak SCADA-) systemen van onder andere gemalen, sluizen en afvalwaterzuiveringen relatief eenvoudig gehackt kunnen worden. Deze systemen besturen ook heel veel nog grotere systemen (denk aan energiecentrales), maar ook allerlei minder groot publieke en private systemen, zoals de klimaatregelingen, domotica-, alarm-, toegangscontrole- en ontruimingssystemen. Heel veel van deze installaties zijn inmiddels toegankelijk via internet voor service en monitoring, maar … zijn ze ook goed voorzien van een `waterdichte` beveiliging?

Gevaar is dat allerlei installaties en systemen na de “digitale inbraken” meteen volledig worden doorgelicht, indringend worden onderzocht en misschien zelfs compleet vervangen gaan worden, terwijl dit helemaal niet nodig is. Het zijn namelijk niet de systemen, maar de verbinding die onveilig is. Met name voor SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition), maar ook andere industriële besturingssystemen, is er al een kant en klare oplossing: IQsafeLinkTM. IQsafeLinkTM is ontwikkeld om op een veilige, beheerde methode via internet verbinding te maken met machine- en procesbesturingen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van bewezen veilige technologieën die door de autoriteiten op dit gebied als veilig zijn verklaard en overgenomen worden als common practice. IQsafeLinkTM heeft hierin een vooruitziende blik gehad en kan nu een snelle oplossing bieden voor onveilige situaties. In de meeste situaties in industriële automatisering kan een IQsafeLinkTM-box zonder meer worden geïntegreerd.

IQsafeLinkTM zorgt op eenvoudige wijze dat u hackers buiten de deur houdt. Neem voor meer informatie vandaag nog contact met ons op!

Geschreven door

Armac BV

Al 30 jaar is Armac een vertrouwde naam binnen de industriële automatisering. De combinatie van elektrotechniek, ICT, PLC en motion-control is bijzonder succesvol. De markt vraagt om steeds meer gespecialiseerde... Lees meer