Unique Safety Products introduceert drie service modules

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Steeds meer bedrijven realiseren zich het belang van het toepassen van lockout-tagout (LoTo) bij het plegen van onderhoud aan machines en installaties. Waar men vaak als eerste tegenaan loopt is het opstellen van een goede en gedegen procedure.

Het opstellen en implementeren van een succesvolle LoTo procedure kan complex zijn. Om een zo efficiënt en veilig mogelijke procedure op te stellen is een beoordeling van de huidige veiligheidsprocedures, werkvergunningen, vaardigheden van de operators en analyse van de installaties vereist. Wanneer een LoTo procedure verkeerd wordt opgesteld of onderhouden kan dat leiden tot productieverlies, gevaarlijke situaties en zelfs letsel.

Lockout-tagout-shop biedt sinds kort 3 service modules waarmee wij u kunnen ondersteunen bij de verschillende stappen die komen kijken bij het opstellen van een LoTo procedure. Afhankelijk van de gekozen service module bieden wij ondersteuning van inventarisatie tot aan de implementatie.

Er bestaat een breed aanbod aan veiligheidshangsloten en varianten daarop. Ieder type hangslot is bij juist gebruik geschikt voor zijn eigen specifieke toepassing. Uit de praktijk blijkt dat men soms verkeerde keuzes maakt en bestaat er verwarring over het toepassen van “gelijk sluitende” en “verschillend sluitende” sloten.
Laat u niet verleiden tot de bulk aanschaf van een hoeveelheid sloten, maar laat u informeren over welk type hangslot optimaal geschikt is voor uw procedure en toepassing.

Nieuwsgierig geworden naar meer informatie of heeft u andere vragen?
Neem dan contact op met ons kantoor of maak direct vrijblijvend een afspraak met één van onze vertegenwoordigers.

Geschreven door

Unique Safety Products (USP)

Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn getest tot meer dan 1.000.000 handelingen en ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik onder... Lees meer