Unieke reuzensilo van 26 ton

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Unieke reuzensilo van 26 ton

Gisteren werd met uitzonderlijk transport een silo van 9.8 meter lang en een diameter van 6 meter langs de weg vervoerd.
Motogroup stond in voor het ontwerp en realisatie voor Bouwmaterialen Willaert. De silo zal dienen als bufferzone voor granulaten. De granulaten zijn zand en verschillende soorten grind met verschillende afmetingen. De silo bestaat uit 7 compartimenten: 1 compartiment voor zand en 6 compartimenten voor verschillende soorten grind.
Het transporteren van de silo was een huzarenstuk. Er waren 2 kranen nodig om de silo op het uitzonderlijk transport te leggen: 1 van 40 ton en 1 van 80 ton. De silo is in 2 delen over de weg vervoerd naar Koekelare.

De silo maakt deel uit van een groter project waarbij Motogroup 1 van de2 betoncentrales van Bouwmaterialen Willaert vernieuwd. De silo wordt ter plaatse nog volledig geïsoleerd en voorzien van gevelbeplating. Daarna wordt het geheel bovenop de centrale geplaatst die deels gerecupereerd wordt. Enkel de structuur en de cementsilo’s worden gerecupereerd. De menger en de weeghopper worden ook vernieuwd.

Wanneer de huidige te vervangen onderdelen gedemonteerd zijn en de silo bovenop zijn structuur staat, wordt de transportband inclusief steunstructuur, die ook maximaal voorgeassembleerd zal zijn in onze werkplaats, in 3 delen van 16m lang en 3m breed getransporteerd.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer