Unieke mobiele scheepsbelader van Breston

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
49 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Unieke mobiele scheepsbelader van Breston

De mobiele Breston scheepsbelader wordt gebruikt voor het laden van bulkschepen op afstand. Wanneer een bulkschip niet direct aan de wal of kade kan afmeren dan kan deze normaal gesproken niet met een shovel geladen worden, maar met de mobiele Breston scheepsbelader is dit wel mogelijk.

Door de lange oversteek van de uitschuifbare transportband (telescoopband) kan het bulkschip zelfs op ruime afstand van de wal blijven liggen waarbij deze door middel van de mobiele Breston scheepsbelader met een hoge capaciteit van 1000-1500 ton per uur geladen kan worden.
Dure aanpassingen aan de wal voor het laden van bulkschepen zijn niet nodig.

De mobiele Breston scheepsbelader is dusdanig ontworpen dat deze door middel van een dieplader vervoerd en op elke gewenste locatie ingezet kan worden.

De scheepsbelader is opgebouwd uit de volgende hoofdcomponenten:
1 Ontvangsttrechter
2 Uittrekband
3 Telescoopband
4 Stroomaggregaat

Met een shovel wordt het product in de zwaar geconstrueerde ontvangsttrechter gestort. Hieruit wordt het product door middel van de uittrekband die onder de ontvangsttrechter is gemonteerd gedoseerd naar de telescoopband getransporteerd met een capaciteit van 1000-1500 ton per uur. De brede telescoopband is uitschuifbaar waarbij de afstorthoogte ingesteld kan worden.

De mobiele scheepsbelader is voorzien van een zwaar en zeer goed geluidsgeïsoleerd stroomaggregaat waardoor deze machine zonder problemen op elke gewenste locatie kan worden ingezet.

Deze unieke mobiele scheepsbelader is tevens voor diverse andere doeleinden inzetbaar. Neem daarvoor contact met ons op.

Geschreven door

Breston BV

Lees meer