Uitstekend presterende menger in krappe ruimtes!

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Uitstekend presterende menger in krappe ruimtes!

De eisen die bedrijven heden ten dage stellen aan een moderne menger, omvatten een grote capaciteitsrange, gemakkelijk kunnen schoonmaken en geringe afmetingen om ruimte te besparen. De Gericke GMS menger is uitgevoerd met horizontaal gerichte dubbele assen en geeft daarmee een zeer interessante verhouding tussen mengvolume en hoogte van het apparaat. Een menger met 2000 liter volume heeft een bouwhoogte van minder dan 1,5 meter!

De mengwerktuigen creëren een fluïdiseerbed waardoor de te mengen producten gemakkelijk en snel door de mengkamer kunnen bewegen, zonder toevoer van energie die de deeltjes zou kunnen vernietigen. Daarom noemt Gericke de menger ‘Multiflux’ menger. De mengtijd is minder dan 1 minuut; dit voorkomt tevens afbreuk van de betreffende ingrediënten als poeders en agglomeraten.
De speciale vorm van de mengbladen zorgt voor het snel en efficiënt legen van de menger na een productiecyclus. Het geringe aantal en de goede toegang tot de mengbladen maakt het reinigen makkelijk.
Gericke levert alle noodzakelijke apparatuur om de menger met product te vullen en het daaruit volgende recept te doseren. Als specialist in alle soorten pneumatisch transport zal Gericke de beste methode analyseren om de menger te vullen en te legen.

Geschreven door

Logo van:Uitstekend presterende menger in krappe ruimtes!

Gericke B.V.

Gericke AG in Regensdorf/Zürich, Zwitserland, opgericht in 1894, is al meer dan honderd jaar betrokken bij het ontwerpen, fabriceren, bouwen en in bedrijf nemen van poeder processing apparatuur en daarop... Lees meer