Trekkoordschakelaars: Speciale oplossing voor de foodindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Trekkoordschakelaars: Speciale oplossing voor de foodindustrie

Werkt u in de foodindustrie en wilt u grote gebieden voorzien van (nood)stopinrichting? Trekkoordschakelaars langs de lopende band kunnen een oplossing bieden. Als u deze echter reinigt met sterke chemicaliën kan het zijn dat bepaalde veiligheidscomponenten daar niet tegen bestand zijn. Daarom biedt Inrato International nu trekkoordschakelaars die speciaal voor de foodindustrie zijn ontwikkeld.

Het is erg vervelend om een trekkoordschakelaar te moeten vervangen omdat hij gecorrodeerd is of na een jaar niet meer werkt. Wij leveren RVS316 trekkoordschakelaars die het langer volhouden dan de stalen variant. Speciaal voor de foodindustrie heeft Idem Safety, waarvan Inrato importeur is, een speciale trekkoordschakelaar geproduceerd met viton rubbers. Deze rubbers zijn bestand tegen chemicaliën die gebruikt worden voor reiniging en kunnen hierdoor langer mee dan de normale rubbers. Ook is er gekozen voor gouden contacten om met een lager voltage te kunnen werken.

Voordelen van trekkoordschakelaars:
•Door middel van één handeling staat de hele machine stil
•Twee trekkoordschakelaars beveiligen lopende banden tot wel 100 meter lang
•Behuizing naar keuze: RVS, kunststof of metaal
•Voor iedere situatie is er een geschikte schakelaar: Regulier, explosieveilig of food edition

Inrato denkt graag met u mee om de ideale oplossing voor uw situatie te vinden. Samen met u vinden we een veilige, productieve en haalbare oplossing die voldoet aan de geldende richtlijnen en normen. Wilt u weten wat Inrato voor de machineveiligheid in uw specifieke werkomgeving kan betekenen? Neemt u dan contact op met Wilmer Volkerink.

Geschreven door

Logo van:Trekkoordschakelaars: Speciale oplossing voor de foodindustrie

Inrato International

Inrato International biedt een totaaloplossing voor uw veiligheidsvraagstuk. Wij zijn specialist in veiligheid rondom allerlei soorten machines, CE-markering van nieuwe en aanpassingen aan bestaande machines. Uitvoer van Risico Inventarisatie (RI&E)... Lees meer