TEWS Elektronik, fabrikant van apparatuur voor vocht- en dichtheidmetingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: TEWS Elektronik, fabrikant van apparatuur voor  vocht- en dichtheidmetingen

Onlangs heeft Inventech Benelux haar portfolio uitgebreid met de vertegenwoordiging van TEWS Elektronik. Deze Duitse fabrikant is al meer dan 35 jaar actief op het gebied van apparatuur voor vocht- en dichtheidmetingen, zowel online als stand-alone. Ook in de Benelux is zij geen onbekende.

De TEWS’s methode maakt gebruik van een sensor, die een microgolf resonantie opwekt. Door het te meten product tussen de sensor en de detector te plaatsen zullen de aanwezige watermoleculen een verandering van het signaal (frequentie en amplitude) teweeg brengen. De detector en elektronica zetten dit signaal om in een vocht- en dichtheidgehalte.

TEWS heeft meer dan 50 verschillende sensoren in haar leveringsprogramma, zodat voor de meeste applicaties een sensor beschikbaar is. Deze analysers worden onder andere toegepast voor het meten van poeders, granulaten, pellets, vezels, boards, folies. Hierbij kan het product zich op een transportband, silo of transportbuis bevinden. Ook zijn draagbare en diverse laboratorium uitvoeringen leverbaar.
Zeer recent heeft TEWS haar programma vernieuwd met de “Blueline” serie.

In de Benelux wordt TEWS Elektronik vanaf heden exclusief door Inventech Benelux vertegenwoordigd.

Geschreven door

Inventech Benelux BV

Inventech Benelux biedt technisch hoogwaardige analyseoplossingen voor laboratoria en de procesindustrie om producten en processen kostenefficiënt en duurzaam te optimaliseren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak... Lees meer