Tecofi bi-directionele plaatafsluiter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Tecofi bi-directionele plaatafsluiter

Al enige jaren is Bijl & de Jong de distributeur van Tecofi voor Nederland. Tecofi is een Franse fabrikant van vlinderkleppen, meskant afsluiters, schuifafsluiters, filters en balkeerkleppen en brengt sinds kort ook een bi-directionele plaatafsluiter op de markt.

De gietijzeren bi-directionele afsluiter is voorzien van een rvs mes dat aan beide zijden afdicht en is verkrijgbaar van DN50 t/m DN400. De plaatafsluiters worden gemonteerd tussen PN10 flenzen en hebben een werkdruk van 10 tot 4 bar, afhankelijk van de diameter en zijn geschikt voor temperaturen tot maximaal +180° Celsius. Bediening geschiedt door middel van een handwiel met niet-stijgende spindel, een elektrische of een pneumatische actuator.

Het toepassingsgebied van de plaatafsluiters is doorvoer van water, viskeuze vloeistoffen, poeders, pulp, kristallen, etc. De afsluiter worden veel toegepast op spoelmachines, onder silo’s, in de papierindustrie en in de biomassa.

Geschreven door

Bijl & de Jong

Al meer dan 35 jaar importeur van slangen, koppelingen, afsluiters en appendages. Wij leveren onze producten aan de voedingsindustrie, transport, scheepsbouw, landbouw en technische groothandel. Ons uitgangspunt is de kwaliteit... Lees meer