Techniek centraal in Futureland tijdens Oktober Kennismaand

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Techniek centraal in Futureland tijdens Oktober Kennismaand

Proefjes tijdens herfstvakantie en themadag ‘Techniek in beeld’ op 27 oktober
Gedurende Oktober Kennismaand staat het thema ‘techniek’ centraal in FutureLand, het gratis informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2. Tijdens de herfstvakantie organiseert FutureLand technische proefjes voor kinderen. De toegankelijke en leerzame proefjes worden uitgevoerd onder begeleiding van een voorlichter. Op zaterdag 27 oktober organiseert FutureLand de themadag ‘Techniek in beeld’. Een expert van aannemer PUMA vertelt hoe de buitenste rand van Maasvlakte 2 vorm en functie krijgt. Bezoekers kunnen aansluitend de nieuwe haven in wording van dichtbij bekijken met de FutureLand Express of de FutureLand Ferry.

Oktober Kennismaand in FutureLand
Van 14 oktober tot en met 28 oktober kunnen jonge bezoekertjes van FutureLand technische proefjes doen in het informatiecentrum. Een voorlichter begeleidt de kinderen en vertelt over de techniek die komt kijken bij het aanleggen van nieuw land. Toegang tot FutureLand en deelname aan de technische proefjes is gratis.

Themadag ‘Techniek in beeld’
Sinds de sluiting van de zeewering op 11 juli wordt de infrastructuur die reeds aan de noord- en zuidzijde van het sluitgat was gerealiseerd, op elkaar aangesloten. Zodoende krijgt de zogenaamde buitencontour, oftewel de buitenste rand van Maasvlakte 2, definitief vorm. Hoe gaat de aansluiting in zijn werk? Hoe zorg je dat het ontbrekende stuk spoor exact aansluit op de klaarliggende delen? En wat is er nodig om het duin op hoogte te brengen én te beschermen tegen de elementen van de natuur? Het antwoord op al deze en andere vragen krijgen bezoekers zaterdag 27 oktober tijdens de themadag Techniek in Beeld. Han Lambregts, infradeskundige van aannemer PUMA, vertelt tijdens twee lezingen over hoe het laatste stuk buitencontour vorm en functie krijgt.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark