TBK Group ontwikkelt Cen-trax bandstuursysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
46 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: TBK Group ontwikkelt Cen-trax bandstuursysteem

TBK heeft een lijn stuurrollen ontwikkeld welke in efficientie en kwaliteit ver boven de gevestigde orde uitsteken.

Scheefloop is een veelvoorkomend probleem bij transportbandinstallaties. Hetveroorzaakt mors (door het weglopen van de band onder de afdichting) en schade aan de band en bandconstructie.

Ook ontstaan er onveilige situaties wanneer men probeert om bij een draaiende band de scheefloop te herstellen door trommels of rollen te verstellen.

De Cen-trax bandstuursystemen van TBK voorkomen dergelijke problemen. Deze corrigeren namelijk volautomatisch de scheefloop die wordt veroorzaakt door:
* Niet-centrische belading
* Scheve bandconstructie
* Slecht uitgelijnde rollen en trommels
* Scheve bandlas(sen)
* Wisselende weersomstandigheden (regen, zonneschijn).

TBK levert Cen-trax bandstuursystemen die geschikt zijn voor het sturen van het onder- en het bovenpart van de transportband en zijn geschikt voor één- en twee draairichtingen.

De bijzondere kenmerken van dit systeem zijn o.a. het gepatenteerde systeem om de hoek van de stuurrol traploos in te stellen en de afstand tussen de midden-en zijrol te houden op de DIN normering.
Verder is het centrale draaipunt voorzien van een oliegesmeerd en gesloten lagerpot.

Geschreven door

Logo van:TBK Group ontwikkelt Cen-trax bandstuursysteem

Centrax

Om scheefloop bij transportbandinstallaties te voorkomen bestaat er een structurele oplossing: CenTrax. Het CenTrax multi stuurrol systeem corrigeert scheefloop van transportbanden, zowel in het bovenpart als in het onderpart. Met... Lees meer