Steinweg koopt Oosterom

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
119 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

De Rotterdamse stuwadoorsgroep Steinweg Handelsveem neemt de Rotterdamse branchegenoot J.Oosterom & Zoon over.
Het overnamebedrag is niet bekend. Beide bedrijven zijn in het Waalhavengebied gevestigd. De overname wordt gemeld in een brief die beide ondernemingen naar hun klanten hebben gestuurd. Oosterom heeft na 45 jaar als familiebedrijf te hebben geopereerd, gekozen om samen te gaan met de multinational Steinweg, dat zijn oorsprong vindt in het jaar 1847.

Oosterom & Zoon, opgericht in 1965, is gespecialiseerd in de strategische opslag van (non-ferro) metalen en opereert vanuit een eigen terminal in de Rotterdamse haven, met toegang tot wegen-, trein- en waterverbindingen. Het Rotterdamse bedrijf, dat een goedkeuringsstempel heeft van de London Metal Exchange (LME), heeft ook een kantoor in de Chinese stad Sjanghai.

Steinweg is in de Rotterdamse haven en ook wereldwijd een grote speler. Het concern heeft meer dan vijftig vestigingen in bijna dertig landen en heeft wereldwijd opslagplaatsen, terminals, pakhuizen en distributiecentra voor de opslag van zink, koper, aluminium, nikkel, lood, maar ook chemicaliën en van producten als koffie, thee en cacao. De opslag vindt veelal plaats in opdracht van de metaalbeurs Londen Metal Exchange, waar circa 80% van de mondiale metaalcontracten worden verhandeld. Het bedrijf is in Latijns-Amerika ook betrokken bij haalbaarheidsstudies voor grote mijnbouwprojecten.

Vorig jaar bedroeg de omzet € 3 mrd en de netto-winst € 47,8 mln. Steinweg heeft wereldwijd ruim 2700 werknemers, van wie de helft in Nederland werkt. In de sector geldt het als een van de weinige nog onafhankelijke bedrijven; branchegenoten zijn opgekocht door grote handelsbedrijven en banken.

Lees meericon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark