Standalone camerabewakingssysteem op groene energie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Standalone camerabewakingssysteem op groene energie

Voor en in nauwe samenwerking met Adhetec is Armac in 2011 begonnen om een geheel nieuw soort standalone remote camerabewakingssysteem te ontwikkelen.

Het systeem, bedoeld om op afgelegen plaatsen -bijvoorbeeld het Nederlandse spoor- te bewaken, moest aan nogal wat eisen voldoen. Zo moest het geheel onafhankelijk zijn van energiebronnen en “op eigen benen staan”. Die eigen benen” moesten dan wel verplaatsbaar zijn, want zo zou het systeem kunnen rouleren langs een bepaald tracé. Omdat het systeem buiten zou staan, was een goede weersbestendigheid en een robuust karakter tegen vandalisme van belang. En omdat het om een bewakingssysteem gaat, is het direct ter beschikking zijn van beeld cruciaal, maar ook het opslaan van hoge resolutie beelden, zodat bij nazien hiervan herkenbaarheid van details goed zichtbaar zou zijn (bewijslast bij criminele daden).

Zo ontstond een bewakingssysteem bestaande uit een mast met camera gevoed door zonnepanelen en windturbine. Weersbestendig van min 30 tot 60°C), stevig en met inklimbeveiliging. De energie voor-ziening blijft onder normale weersomstandigheden het systeem permanent “in de lucht” houden. De accustatus is uitleesbaar op afstand en zo weet de gebruiker, bijvoorbeeld na een lange tijd met zeer ongunstige weersomstandigheden, of eventueel een accu-uitwisseling deze periode dient te overbruggen. Zo is er voortdurend een wakend oog in de omgeving, maar ook op het functioneren van het systeem. Ondanks de grootte en het gewicht is het de mast gemakkelijk te verplaatsen en snel op te zetten.

De IP-camera geeft 180° beeld en geeft dag en nacht beeld in HD kwaliteit. Over een periode van enkele dagen wordt dit beeld opgeslagen, maar kan ten alle tijden veilig en eenvoudig worden uitgelezen en opgehaald via internet. Ook de “live”-beelden van de camera kunnen worden gevolgd. Deze compacte, maar duidelijke, LR-beelden kunnen snel en gemakkelijk worden uitgelezen. Door de eigen intelligentie van het systeem is er geen aparte software nodig.

Geschreven door

Armac BV

Al 30 jaar is Armac een vertrouwde naam binnen de industriële automatisering. De combinatie van elektrotechniek, ICT, PLC en motion-control is bijzonder succesvol. De markt vraagt om steeds meer gespecialiseerde... Lees meer