Standaardfitting procesleidingen in opkomst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Standaardfitting procesleidingen in opkomst

De procesindustrie stelt hoge eisen aan de koppelingen in procesleidingen, zoals fittingen en slangen, die in de praktijk vaak kwetsbaar en onderhoudsgevoelig zijn. Grip op productieprocessen, minder stilstand en kostenbeheersing zijn belangrijke thema’s in de procesindustrie. Betrouwbare procesinstallaties en het snel en efficiënt opvangen van storingen staan voorop. Hoe minder tijd er nodig is om een storing te herstellen, hoe beter. Hierdoor groeit de roep om standaardisatie en snel verwisselbare fittingen.

Vlint biedt hiervoor een oplossing die niet alleen sneller maar ook veel beter is: BFM-fittingen die in zeer korte tijd wisselbaar zijn vanwege de snap-in verbinding én die bovendien 100% dicht zijn. Vlint levert als officiële BFM-vertegenwoordiger in de Benelux fittingen die traditionele manchetten en slangenklemmen overbodig maken.

De BFM Seeflex 040E is voor veel processen een uitstekende oplossing. Het is een drukbestendige fitting die goed bestand is tegen chemicaliën en is gemaakt van zeer slijtvast materiaal. De Seeflex 040E is uit voorraad leverbaar en beschikbaar in diameters tussen de 100 en 1650 millimeter (in stappen van 50 mm). Selecteer uw eigen standaardmaat en bespaar op tijd, wisselkosten en processtilstand.

Meer weten over fittingen? Lees dan het interview met Ger den Heijer van Vlint over dit onderwerp.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Vlint

Vlint Door onze kennis van solids handling, filtratie, reconditionering en luchtverdeling gaan we door waar anderen stoppen. Dat is onze 360°-aanpak. Deze complete en unieke aanpak betekent dat onze technisch... Lees meer