Speciale bandschraper voor de voedingsmiddelenindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Speciale bandschraper voor de voedingsmiddelenindustrie

TBK levert in de Benelux de Excalibur bandschraper die speciaal is ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie. Excalibur is een gepatenteerd reinigingssysteem voor de reiniging van transportbanden in met name de voedingsmiddelenindustrie.

Excalibur voldoet met haar ingenieuze concept aan de strenge FDA en USDA normen. De bandschraper is vervaardigd van roestvaststaal en is voorzien van een kunstof schraapblad. De materiaalkeuze van het schraapblad is afhankelijk van het te schrapen materiaal.

De bandschraper kan snel en eenvoudig worden gereinigd, zonder dat deze moet worden gedemonteerd. Ook het schraapblad kan in een handomdraai en zonder gereedschap worden vervangen. Excalibur is geschikt voor banden met 2 draairichtingen en kan zowel op de trommel als ook in het onderpart worden gemonteerd. Excalibur is leverbaar t/m een bandbreedte van 2000 mm.

Geschreven door

Logo van:Speciale bandschraper voor de voedingsmiddelenindustrie

Centrax

Om scheefloop bij transportbandinstallaties te voorkomen bestaat er een structurele oplossing: CenTrax. Het CenTrax multi stuurrol systeem corrigeert scheefloop van transportbanden, zowel in het bovenpart als in het onderpart. Met... Lees meer