Sorteerspecialist Steinert verandert zijn naam

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Sorteerspecialist Steinert verandert zijn naam

Steinert elektromagnetbau GmbH verandert op 20 december 2017 van naam naar Steinert GmbH

Naast magneettechnologie is Steinert al jarenlang gekend voor het leveren van scheidingsoplossingen die gebruik maken van magneet- en sensortechnologie. Als gevolg hiervan beschrijft de bedrijfsnaam niet langer wat Steinert allemaal doet. “De naamwijziging is dus een logische stap.

Sensor sorteermachines nemen jaar na jaar een toenemend deel van onze business voor hun rekening. Bovendien bieden ze waardevolle oplossingen voor de afval- en metaalrecyclagemarkten alsook voor de mijnbouw. We zijn bijzonder trots op één project waarin we 20 sensor sorteersystemen hebben geplaatst in een enkele installatie voor het sorteren van lichtgewicht verpakkingen. Dit laat duidelijk zien dat onze naam zich niet langer uitsluitend op magneettechnologie moet focussen”, zegt Dr. Uwe Habich, technisch directeur.

Op hetzelfde moment dat het zijn naam verandert, is Steinert bezig met het herontwerpen van zijn logo door beide technologieën op de slogan te vermelden. Bovendien poetst Steinert zijn gele bedrijfskleur op. De omzet en de winst van het bedrijf zijn in 2017 aanzienlijk toegenomen. De medewerkers zijn ook optimistisch over de toekomst omdat de orderportefeuilles vol zijn voor de eerste twee kwartalen van 2018.

BULK .ID is fier om met dit innovatief bedrijf samen te werken. BULK .ID is exclusieve verdeler voor Steinert GmbH in de Benelux en Frankrijk.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer