Solids Processing 2010-3: van kunstmest tot spekjes

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Solids Processing 2010-3: van kunstmest tot spekjes

Eind mei verschijnt nummer 3 van Solids Processing. Het is weer een dik nummer, boordevol interessante praktijkverhalen, liefst twee nabeschouwingen van de beurs PowTech in Nürnberg, interviews met deskundigen en een technisch artikel over stofexplosies in silo`s.

De praktijkverhalen bieden vaak praktische tips. Zoals het artikel over Triferto, een groothandel in kunstmest, actief in Nederland en België. Agressieve stoffen, veel bulkoverslag. Zij hebben een aantal slimme oplossingen bedacht voor diverse `uitdagingen` die de dagelijkse bedrijfsvoering meebracht.
Bij het Afval Energie Bedrijf in Amsterdam waren er serieuze problemen met spiksplinternieuwe transportschroeven. Waarom en hoe die werden vervangen, daarover leest u alle details.

En bij de productie van spekjes (jawel, snoep) komt er veel meelstof vrij, zeker als je de productie verhoogt. Dat wisten ze bij Astra-Faam tevoren. Toch zijn eerst de gevolgen even afgewacht om er daarna een prima oplossing voor te hebben gevonden.
Bij Corus weten ze hoe vervelend `bries` kan zijn. Dit stof van sinters en pellets komt elke dag vrij in een volume van maar liefst 100 ton per dag! U leest hoe Corus die gigantische hoeveelheid stof afvangt.

In dit nummer vindt u uiteraard ook heel veel ander (product)nieuws.
Nog geen abonnee? Vraag een gratis proefnummer aan of profiteer van het aantrekkelijke proefabonnement voor één jaar om kennis te maken!

href=http://www.solidsprocessing.nl/vakblad/nummer-2010-3.html>Klik hier voor de complete inhoudsopgave

Nog geen abonnement? href=javascript:Query(4,0)>Vraag nu gratis nummer 3 aan

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark