Sojamelk: 7% meer rendement

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Sojamelk: 7% meer rendement

Voor de productie van soyamelk heeft Urschel nu een maalsysteem ontwikkeld met een dubbele werking. De al dan niet voorgeweekte soyabonen worden met water de machine ingepompt. Via de rotor of impeller worden de bonen langs de hard metalen snijplaatjes van de microsnijkop gevoerd, die er minuscule deeltjes van af snijden. Dit alles gebeurt met een rotorsnelheid van 9000 rpm, die een kracht van ruim 14.000 maal de zwaartekracht op de bonen overbrengt.
De rotorbladen zijn zodanig gevormd dat deze door de enorme centrigugaalkracht al voor de eerste vermaling zorgen; de snijplaatjes zorgen tenslotte voor een gelijke deeltjesgrootte, waardoor een mooie piek ontstaat in de deeltjesgrootteverdeling.
Door deze piek en dus weinig grote deeltjes kan een optimale extractie plaatsvinden en kan de decanter door de weinig aanwezige hele kleine deeltjes een vrijwel 100% scheiding van vloeistof en vaste deeltjes realiseren. Resultaat: een rendementsverhoging tot 7% en geen sediment.

De capaciteit van de Comitrol Processor Model 9300 is tot 16.000 liter per uur. Er zijn ook kleinere machines beschikbaar.

Geschreven door

URSCHEL B.V.

Urschel® International is het Europese handelskantoor van het Amerikaanse Urschel Laboratories Inc. USA. Met 11 filialen in de landen van de EU en enkele daarbuiten, en met meer dan 50... Lees meer