Snijkracht XL voor snelle monsterverwerking

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Snijkracht XL voor snelle monsterverwerking

Deze molen is ideaal geschikt voor het primair voorsnijden van grote samples tot 170 x 220 mm, afhankelijk van de toepassing, kan de snijmolen de gewenste eindfijnheid in één stap behalen. Het volume van de maalkamer van 7,5 l en het grote oppervlak van de bodemzeven (240 x 240 mm) maken volledige homogenisatie mogelijk, zelfs van grote monstervolumes in één werkgang. Daardoor is de monsterdoovoer aanzienlijk hoger dan die van kleinere modellen.

Dankzij de optionele cycloon-zuigcombinatie is de SM 400 XL ook geschikt voor het malen van warmtegevoelige materialen. Deze tool verbetert niet alleen de materiaalafvoer, maar biedt ook een koelend effect dankzij de luchtstraal.

De wegklapbare trechter en verwijderbare bodemzeven zorgen voor een snelle en eenvoudige reiniging van de molen.

Naast de SM 400 XL biedt RETSCH 3 types snijmolens voor verschillende vereisten: van het voordelige basismodel en universeel geschikt standaardmodel tot de heavy-duty molen met RES-technologie.

Voordelen:

• Voor monsters tot 170 mm x 220 mm
• Krachtige vermaling, ook voor heterogene materialen
• Snelle en eenvoudige reiniging, dankzij een wegklapbare trechter en gladde oppervlaktes
• Geschikt voor temperatuurgevoelige samples
• Bepaling van de eindfijnheid door de keuze van bodemzeven met gaten van 1 – 20 mm

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Verder Scientific Benelux

VERDER SCIENTIFIC stelt normen in hightechapparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken voor vaste stoffen. De bekende Verder Scientific fabrikanten, Retsch, Retsch Technology,... Lees meer