Sensoren voor Ex-zone 2 en 22 (stof en gas)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Sensoren voor Ex-zone 2 en 22 (stof en gas)

Met behulp van een conformiteitsverklaring aan de ATEX richtlijn 94/9/EG zijn niet intrinsiekveilige (3-draads DC) sensoren nu ook voor zone 2 of 22 toegelaten. Het programma omvat inductieve- en capacitieve sensoren evenals magneetveld-sensoren voor pneumatiekcilinders. De sensoren zijn uitermate geschikt voor toepassing in de meest extreme industriële omgevingsomstandigheden. Zo zijn bijvoorbeeld de schroefdraad uitvoeringen (M12, M18 en M30 bouwvormen) in RVS uitgevoerd voorzien van UPROX+ technologie. Rechthoekige sensoren met een schakelafstand tot zelfs 50 mm (bondig) completeren het programma.

Sensoren uit de productcategorie II 3 G (zone 2) worden toegepast in het bereik met explosiegevaar door gassen zoals bijvoorbeeld in de chemie en petrochemie. Sensoren uit de productcategorie II 3 D (zone 22) vinden hun toepassing in sterk stoffige omgevingen zoals bijvoorbeeld in graan verwerkende, voedingsmiddelen en veevoeder industrie evenals de pharma industrie. Turck levert ook sensoren die in beide zones inzetbaar zijn. Daardoor opent zich de weg voor installatiebouwers voor universele toepassingsmogelijkheden in het gas (zone 2) en het stof (zone 22) bereik. Deze sensoren zijn gekenmerkt met ATEX II 3 GD.

Geschreven door

Logo van:Sensoren voor Ex-zone 2 en 22 (stof en gas)

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER TURCK is een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële automatisering. Met ruim 5000 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen zijn onze specialisten altijd dichtbij.... Lees meer