Selecteer zelf uw O-ringmateriaal

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Selecteer zelf uw O-ringmateriaal

Wie O-ringen zegt, zegt ERIKS. Het assortiment O-ringen is Europees gezien uniek en garandeert dat nagenoeg iedere bestelling direct uit voorraad leverbaar is. ERIKS beschouwt het als haar grootste uitdaging om voor iedere industriële toepassing de optimale afdichting te adviseren, te ontwikkelen, te produceren en te leveren.

Via de O-ring-info site biedt ERIKS u hiervoor uitgebreide interactieve technische ondersteuning via diverse tools.

Chemische bestendigheid

Met de Chemical Resistance Guide kunt u zelf eenvoudig het juiste O-ringmateriaal selecteren voor specifieke media. U selecteert een of meer chemische stoffen op basis van naam of Chemical Abstracts Service (CAS)-nummers en u krijgt een volledig overzicht van de bestendigheid van verschillende elastomeren en polymeren. Met enkele klikken wordt u doorgelinkt naar gerelateerde pagina’s met achtergrondinformatie, gevolgd door een compleet overzicht van ERIKS compounds met bijbehorende datasheets.

Groefcalculator

U kunt u veel tijd en moeite besparen voor het berekenen en ontwerpen van O-ring- of groefafmetingen met de O-ring
groefcalculator. Met deze tool beoordeelt u ook zelf de afdichtende werking van een O-ring door belangrijke parameters
als O-ringcompressie, vrij groefvolume en rek/stuik te controleren. De ERIKS O-ring groefcalculator is hiermee een uniek online hulpmiddel voor zowel statische als dynamische toepassingen. Zelfs de thermische uitzetting van de groef en de chemische uitzetting of krimp van de O-ring wordt meegenomen voor meer dan 30 groefmaterialen en 11 O-ringmaterialen!

Technische data tot in detail

Op de O-ring-info site is bovendien een verscheidenheid aan documentatie te vinden. Zo staat een compleet Technisch Handboek online en is technische informatie van zeer veel materialen uit ons assortiment beschikbaar in de vorm van vele ERIKS compound datasheets en Material Safety Datasheets, gerangschikt per materiaal of industrietype. ERIKS is in staat om haar O-ringen 100% nauwkeurig te controleren op maatvoering, tolerantie en oppervlaktegesteldheid. Hiermee leveren wij O-ringen met ‘zero defects’ voor de meest kritische en/of geautomatiseerde toepassingen.

Geschreven door

Logo van:Selecteer zelf uw O-ringmateriaal

ERIKS bv

ERIKS Nederland ERIKS is een gespecialiseerde industriële dienstverlener. Wij helpen onze klanten bij het optimaliseren en ontwikkelen van productielijnen, componenten, machines en industriële projecten. ERIKS’ product- en applicatiekennis, engineering expertise,... Lees meer