Schuifafsluiters voor nat zand

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Schuifafsluiters voor nat zand

WAM Holland heeft twaalf schuifafsluiters met elektrische bediening geleverd aan Machinefabriek Daanen. De kleppen zijn voorzien van stalen (RAL7001) behuizingen, RVS schuiven en slijtvaste polyurethaan klepafdichtingen.

Daanen te Boxmeer realiseert samen met Machinefabriek De Boer uit Nijmegen een complete baksteen productie-installatie voor Daas baksteen te Azewijn. Nat zand wordt met behulp van een shovel in 4 door Daanen ontwikkelde bunkers gestort die ieder voorzien zijn van een draaitafel met 3 elektrisch bediende doseerschuiven om de hoeveelheid zand te regelen en 3 WAM schuifafsluiters om te bepalen welke van de 3 onderliggende bandtransporteurs moet worden voorzien van product. Deze bandtransporteurs staan in verbinding met een trommeldroger en de baksteen productiemachine.

Het brede WAM schuifafsluiter programma bestaat verder uit VL type maatvoering 150 tot 400mm met vierkante, ronde en rechthoekige doorlaten en is o.a. kenmerkend door de toepassing van een polyurethaan coating op de klepdoorlaat. Dit voorkomt direct contact tussen product en behuizing en schraapt tevens het overtollige product van het schuifblad. Dit materiaal is ook aangebracht op de montageflenzen en fungeert gelijktijdig als afdichting. Als aandrijving kan men kiezen uit hand-, pneumatisch of elektrische bediening. Ook leverbaar zijn afsluiters type VG met grotere maatvoering (500 tot 1000mm) Kleppen zijn inzetbaar in vele sectoren waaronder ook de voedingsmiddelen industrie.

Geschreven door

Logo van:Schuifafsluiters voor nat zand

WAM Holland BV

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan... Lees meer