’s-Werelds kleinste veiligheidslaserscanner

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ’s-Werelds kleinste veiligheidslaserscanner

Hokuyo Automatic is een vooraanstaande Japanse producent van laserscanners, datatransmissie systemen, afstandmeters en parkeersensoren voor de industrie. Onlangs heeft Hokuyo ‘s werelds lichtste en kleinste veiligheidslaserscanner op de markt gebracht. Deze compacte prijsgunstige scanner, speciaal ontwikkeld voor machineveiligheidstoepassingen, is geschikt voor gebruik in SIL2 en PLd omgevingen.

De laserscanner heeft een robuuste stalen IP65 behuizing en een groot bereik tot 10 meter (met een detectiehoek van 190°). Deze laserscanner is daarnaast in staat donkere objecten of personen in donkere kleding detecteren. Voor gebruik op AGV’s kunnen 16 verschillende patronen worden geprogrammeerd waarbij ieder patroon kan worden voorzien van 2 waarschuwingszones en 1 veiligheidszone.

Bewegende delen zoals deuren kunnen opgenomen worden in de detectiezone; door een deur in gesloten stand te programmeren detecteert de scanner het openen van de deur, hierdoor kan toegang tot de installatie worden gedetecteerd en personeel worden beschermd.

De laserscanner kan gebruikt worden voor onder andere aanwezigheidsdetectie, invoerdetectie, aanrijbeveiliging van AGV’s (objectdetectie).

In het kort:

» Geschikt voor SIL2 en PLd
» Kleinste en lichtste veiligheidslaserscanner op de markt
» 190° scanhoek
» Max. veiligheidsafstand: 2m
» Max. detectieafstand: 10m
» Eenvoudige PC setup d.m.v. USB-aansluiting
» 16 verschillende omgevingen instelbaar

Hokuyo is in Nederland exclusief vertegenwoordigd door Unique Safety Products,
uw leverancier voor machineveiligheidsproducten.

Geschreven door

Unique Safety Products (USP)

Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn getest tot meer dan 1.000.000 handelingen en ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik onder... Lees meer