Russell Finex helpt Nestlé Chili productkwaliteit te waarborgen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Russell Finex helpt Nestlé Chili productkwaliteit  te waarborgen

Russell Finex helpt Nestlé Chili de productkwaliteit van hun 26 000 ton melkpoeder per jaar te waarborgen in hun verwerkingsbedrijf in Chili

De nieuwe fabriek in Osorno is een van de meest technologisch geavanceerde zuivelfabrieken in zijn soort. De fabriek produceert een scala aan zuivelproducten met toegevoegde voedingswaarde die niet alleen gericht zijn op de binnenlandse markt, maar ook op de buitenlandse markten, waaronder de Verenigde Staten, Midden-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Met de strenge Good Manufacturing Practices (GMP) en Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) zocht Nestlé alleen het materiaal van de hoogste kwaliteit voor de nieuwe fabriek.

Na eerder samengewerkt te hebben met Russell Finex in verschillende fabrieken over de hele wereld, was er geen aarzeling om Russell Finex aan te duiden als leverancier voor hun zeeftoepassingen in de nieuwe fabriek. `De duurzame relatie is niet alleen het gevolg van de hoge kwaliteit van Russell Finex`s scheidingsapparatuur, maar ook de bijbehorende documentatie en certificering die worden verstrekt`, zegt Jaime Sanchez, Maintenance Manager.

Traditionele roterende zeven worden vaak gebruikt voor het zeven van poeders. Deze werkwijze van zeven biedt echter vele problemen. Doordat de schroef het poeder door het gaas duwt, kan de productkwaliteit in gevaar komen omdat er weinig bovenmaats materiaal verzameld wordt. Bovendien zijn de meeste roterende zeven voorzien van een zeefgaas in nylon dat snel breekt. Daarom is er een trend om ronde trilzeven, die gebruik maken van de zwaartekracht, als alternatief te gebruiken.

Na een overleg met een vertegenwoordiger van Russell Finex, werd besloten dat de Russell Compact Sieve® het beste zou voldoen aan de eisen van Nestlé. Met drie verschillende soorten melkproducten, die elk verschillende debieten vereisten, werden Russell Compact Sieves® met verschillende diameters aangeleverd. Aan elke proceslijn werden eenheden met diameter 600mm, 900mm en 1200mm toegevoegd.

Vametec v.o.f. partner van Russell Finex N.V. in Nederland

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark