RotaVal ontwikkelt nieuw sluizen-programma

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RotaVal ontwikkelt nieuw sluizen-programma

RotaVal is momenteel bezig haar complete sluizenprogramma met doorval en doorblaassluizen te vernieuwen. Vaak passen producenten van sluizen en wissels in de loop der tijd hun sluizen aan om technische verbeteringen door te voeren. RotaVal heeft er echter voor gekozen om het hele programma onder de loep te nemen. De reden hiervoor is dat er een meer modulaire opbouw van het programma wordt nagestreefd. Hierdoor zal het aantal onderdelen dat RotaVal produceert voor haar componenten drastisch afnemen met als resultaat betere levertijden voor concurrerende prijs, zonder dat daarbij de kwaliteit van de sluizen in het geding komt.

Het nieuwe programma omvat sluizen met ronde en vierkante flenzen van in zowel standaard als snelreinigbare uitvoeringen in RVS AISI 316, aluminium en gietijzer, met flensafmetingen van 150mm tot 400mm en kunnen ingezet worden in de diverse industrieën, zoals de levensmiddelen industrie, farmaceutische industrie, maar ook de mineralen en kunststof industrie.

Een eerste prototype van het nieuwe programma wordt getoond op de stand 5-356 van Gericke AG tijdens de Powtech in Nürnberg. Het nieuwe modulaire programma zal leverbaar zijn vanaf januari 2015.

RotaVal is een dochteronderneming van Gericke AG in Zwitserland en wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Solid Equipment in Aalsmeer.

Geschreven door

Solid Equipment

Solid Equipment is in september 2008 opgericht door Martin Geukes en vertegenwoordigt diverse producenten van hoogwaardige componenten en installaties voor de kunststof en vaste bulk stortgoed industrie. De producten van... Lees meer