Retsch nieuwe monsterverdelers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Retsch nieuwe monsterverdelers

Een foutloze en vergelijkbare analyse is nauw verbonden met een nauwkeurige behandeling van het monster.

Alleen een representatief monster van het originele product kan zinvolle analyse resultaten opleveren. Vaak zijn de monsters te groot in volume voor verdere verwerken en dienen deze te worden opgesplitst, maar wel in een betrouwbare en representatieve wijze. Dit kan worden bereikt met behulp van een roterende monsterverdeler, zoals de nieuwe RETSCH PT 100.

De PT100 verdeelt het monster zo precies dat de samenstelling van elk van de 6, 8 of 10 fracties precies overeenkomt met de samenstelling van het oorspronkelijke product. Dit gaat op voor zowel fijne poeders als grove materialen tot 10 mm toevoergrootte. De materiaaltoevoer en het verdelen ervan vindt automatisch plaats zonder enig materiaalverlies.

De nieuwe PT 200, de monsterverdeler met roterende buis, maakt het mogelijk om een representatieve en stofvrije verdeling te maken van grotere volumes van bulkgoederen. De verhouding van de fracties is vrij instelbaar.

Beide monsterverdelers zijn voorzien van digitaal instelbare tijd en comfortabele ‘quick-release’ klemmen.

Voordelen:
– hoge nauwkeurigheid van monsterverdeling, geschikt voor de moderne analyse apparaten
– modulaire ontwerp
– automatische materiaal toevoer via een gekoppelde trilgoot
– ‘quick-release’ klemsysteem voor eenvoudige en snelle verwerking van monsterflessen
– digitale tijdsindeling

Geschreven door

Verder Scientific Benelux

VERDER SCIENTIFIC stelt normen in hightechapparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken voor vaste stoffen. De bekende Verder Scientific fabrikanten, Retsch, Retsch Technology,... Lees meer