RETSCH GM300 messenmolen nu ook voor cryogeen malen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RETSCH GM300 messenmolen nu ook voor cryogeen malen

De GRINDOMIX Messenmolens worden gebruikt voor het snel en reproduceerbaar verkleinen en homogeniseren van droge als ook vochtige, vettige monstermateriaal in veel laboratoria wereldwijd.
Voor monsters met vluchtige of afbreekbare stoffen, is het werken met droog ijs aan te bevelen. Hierdoor wordt het monster bros en vluchtige bestanddelen, welke men vaak voor het doel van de analyse wil behouden, worden bewaard. Het koelen van het monster is, als voorbeeld, een deel van het monster voorbereidingsproces voor de analyse van bestrijdingsmiddelenresiduen volgens de QuEChERS methode die wordt doorgevoerd in veel laboratoria.

Om de verwerking met droog ijs of om het proces na het vooraf extern koelen van het monster met vloeibare stikstof te optimaliseren, biedt RETSCH speciale accessoires voor cryogene toepassingen. Een volledig metalen mes van roestvrij staal, een container van roestvrij staal en een speciaal deksel voor droog ijs toepassingen, met een kleine opening voor de ontsnapping van overdruk, is de perfecte combinatie voor cryogene monstervoorbereiding.

De GRINDOMIX GM 300 is bij uitstek geschikt om tot 4500 ml monstermateriaal te verwerken binnen enkele seconden met representatieve maalresultaten. Een ruime keuze aan accessoires maakt de GM 300 een veelzijdig instrument voor het homogeniseren van diverse monstermaterialen. Voor het vermalen van kleinere monstervolumes, tot 700 ml, biedt RETSCH de GRINDOMIX GM 200, die ook kan worden gebruikt voor droog ijs toepassingen.

Geschreven door

Verder Scientific Benelux

VERDER SCIENTIFIC stelt normen in hightechapparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken voor vaste stoffen. De bekende Verder Scientific fabrikanten, Retsch, Retsch Technology,... Lees meer