RedGuard temperatuurbewaking

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
75 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RedGuard temperatuurbewaking

Productieprocessen vereisen tegenwoordig een steeds nauwkeuriger temperatuurmeetsysteem. BARTEC, al 30 jaar specialist op het gebied van o.a. explosieveiligheid en electrowarmte, heeft de oplossing om tem-peraturen van complexe, industriële processen op een eenvoudige en zeer efficiënte wijze te meten dankzij het unieke RedGuard temperatuurbewakingssysteem.

Brandveiligheid -in de breedste zin van het woord- wordt steeds belangrijker. Daarmee neemt ook de nood-zaak toe om risico’s zoveel mogelijk te beperken en brandhaarden in een zeer vroeg stadium al te detecte-ren en lokaliseren. Het RedGuard temperatuurbewakingssysteem is een uitstekende oplossing voor het be-waken van ruimtes waarbij branddetectie van belang is.

Gevoelige temperatuursensoren, verdeeld over verschillende afstanden in de flexibele sensorkabel, maken het mogelijk om op 0.1 graad Celsius nauwkeurig en over een maximale lengte van maar liefst 2.000 meter, de temperatuur te meten van bijvoorbeeld:
– vloeistoffen in procesleidingen,
– temperatuurgevoelige stoffen in opslagsilo’s,
– kabels in kabelgoten en
– koel- en vrieshuizen.

Het systeem is goedgekeurd om als branddetectiesysteem te fungeren en daarmee zeer geschikt voor bijvoorbeeld:
– parkeergarages,
– opslagruimtes voor chemicaliën en
– verkeerstunnels.

Geschreven door

Bartec Nederland BV

BARTEC NEDERLAND b.v. is opgericht op 5 november 1979 en maakt deel uit van de BARTEC groep. BARTEC ontwerpt, produceert en levert een breed programma explosieveilige elektrotechnische componenten, explosieveilige schakelpanelen,... Lees meer