Qness – Q150 Hardheidstesters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Qness – Q150 Hardheidstesters

Deze toestellen zijn speciaal ontworpen voor routine metingen in het lab, alsook voor productie omgevingen en harderijen. De modellen Q150A en Q150A+ bezitten de innovatieve automatische hoogte detectie voor Qness samplehouders. Dit geeft de mogelijkheid om snel en efficiënt samples te plaatsen en verwisselen zonder onnodige extra handelingen. Dit samen met nieuwe beschermende behuizing, zorgt voor een maximale gebruiksveiligheid.

Sterke eigenschappen:

– Geïntegreerde, optisch-pat meet systeem dat geïntegreerd is in de testkop voor zeer hoge precisie van positionering;
– Verbeterde gebruikerscomfort met meer automatiseringen;
– Geen handmatige hoogte scan nodig wanneer gebruik gemaakt wordt van de Qness samplehouders;
– Automatische stop wanneer meetinterferenties worden waargenomen;
– Uitvoerbaar met groter hoogtebereik van de testkop.

Nieuwe innovatieve accessoires voor de Qness hardheidstesters: Gekoppelde schuifmaat

Qness heeft nu de mogelijkheid om schuifmaten te leveren die communiceren met onze Qness Qpix Control2 software. Hiermee wordt data automatisch verzonden naar de Qpix software via draadloze connectie. Zodra de gebruiker een teststuk opmeet met de schuifmaat (b.v. de hoogte) en dit bevestigd op de schuifmaat met een druk op de knop, zal de Qness hardheidsmeter direct de testkop op de correcte hoogte positioneren boven het testvlak. Met dit systeem vermeid Qness dat de gebruiker onbedoelde fouten maakt, en dat de gebruiker zo een zeer snelle en precieze manier van werken kan integreren.

Dit systeem is compatibel met elk Qness systeem dat een automatische testkop heeft (Q10/30/60 A/A+ series; new Q150 A/A+ series).

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Verder Scientific Benelux

VERDER SCIENTIFIC stelt normen in hightechapparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken voor vaste stoffen. De bekende Verder Scientific fabrikanten, Retsch, Retsch Technology,... Lees meer