Project Control voor risicovolle projecten

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Project Control voor risicovolle projecten

Veel controllers en projectleiders hebben helaas geen idee of projecten binnen hun organisatie op tijd en binnen budget worden opgeleverd en of de afgesproken kwaliteit wordt gerealiseerd. De vraag naar project controllers neemt daarom sterk toe.

Projecten overschrijden het budget met gemiddeld 200%
Wanneer u geen idee heeft of uw project budgetoverschrijding heeft of krijgt en hoeveel dat dan is, dan bent u niet de enige. International Management Forum (IMF) biedt u daarom een gespecialiseerde opleiding aan op het vakgebied Project Control.

Post-HBO opleiding Project Control
Project Control is een praktijkgerichte opleiding van 9 dagdelen die geschikt is voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgt met het sturen en beheersen van projecten. In de opleiding wordt aandacht besteed aan onder meer organisatieleer, dynamiek van projecten, teamwork en essenties van projectmanagement. Daarnaast komen de beheersaspecten van tijd, geld, kwaliteit, organisatie, informatie en risico’s ruim aan bod. Deze opleiding is derhalve nuttig voor projecten van groot tot klein, in alle sectoren.

Een onderbouwde visie op Project Control
Als deelnemer ontwikkelt u een onderbouwde visie op Project Control. Vanuit een bedrijfskundig en financieel perspectief wordt aandacht geschonken aan het gedrag en de dynamiek van projecten in relatie tot de rest van de organisatie.

In overleg met de cursusleiding kunt u eigen cases inbrengen en het programma mede afstemmen op uw specifieke behoefte. Het lesprogramma schenkt aandacht aan grote en kleine projecten in diverse sectoren en biedt u een diepgaande kennismaking met het vakgebied Project Control. Naast een gedegen theoretische basis bevat de opleiding Project Control ook actuele en spraakmakende cases, de meest recente inzichten en een flink deel ervaringsdeskundigheid met een hoog praktisch (en toepasbaar) gehalte. De theorie is doorspekt met de nodige ‘streetwiseness’.

CEDEO erkenning
De opleiding Project Control is sinds 2010 CEDEO-erkend. Het CEDEO-certificaat staat al meer dan 25 jaar borg voor onderscheiding en prestige van kwaliteitsvolle dienstverlenende ondernemingen. CEDEO controleert de kwaliteit van de dienstverlening van de opleidingsverstrekkers en adviesverleners. Een klantentevredenheidsscore van 80% of hoger, gemeten volgens de CEDEO-norm en een garantie voor kwaliteitszorg, continuïteit en bedrijfsgerichtheid leiden tot het behalen van het CEDEO-certificaat.

Meer informatie
De lessen vinden plaats in Utrecht. De maximale groepsgrootte is 15 dus wees er snel bij. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van International Management Forum (IMF).

Geschreven door

IMF Academy

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het uitgeven van veelal schriftelijke praktijkcursussen en het organiseren van tal van (vaak certificerende) post-HBO opleidingen, masterclasses en trainingen. IMF is al meer... Lees meer