Primeur: inline vochtmeters voor gebruik in een droogproces

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Primeur: inline vochtmeters voor gebruik in een droogproces

Kotraco introduceert op de beurs Kunststoffen – 25 & 26 september 2019 in congrescentrum Koningshof in Veldhoven – de Moisture Meter, een serie inline vochtigheidsmeters van Moretto voor plaatsing in een droogsysteem. Met deze meetapparatuur wordt het (rest)vochtgehalte van technische polymeren naar keuze voor- en na het droogproces gemeten, zodat de gebruiker een real time kwaliteitscontrole heeft. Deze vochtigheidsmeters zijn efficiënt en maken een offline meting overbodig.

De serie vochtigheidsmeters kent drie uitvoeringen, variërend van een basisuitvoering voor het meten en signaleren na het droogproces (onder de droogtrechter), tot een meetunit met geavanceerde en regulerende functionaliteiten voor het optimaliseren van het energieverbruik. De ‘Moisture Meter Guard’ wordt geplaatst onder de droogtrechter. De meetunit controleert de restvochtigheid van het granulaat als het de droogtrechter verlaat.

De geavanceerde uitvoering, de ‘Moisture Meter Manager’ bestaat uit twee meetunits: één aan de ingang en één aan de uitloop van de droogtrechter. Voor alle vochtmeters geldt dat de kwaliteit van de producten te borgen is met een certificaat. De vochtigheidsmeters zijn voorzien van een HD touch screen, hebben een vriendelijke gebruikersinterface en hebben Ethernet, USB, Seriële RS48 verbindingen. De Moisture Meters zijn, met uitzondering van het meest geavanceerde systeem, toe te passen op alle merken granulaatdrogers.

Moretto wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery.

De inline vochtigheidsmeter is tijdens Kunststoffen 2019 te zien op de stand van Kotraco (stand 142 in de Genderhal).
Op woensdag 25 september a.s. geeft Kotraco/Moretto een kennislezing over de moisture meter (15.05 – 15.30 h, zaal 20), met als titel: ‘Moisture Measurement 4.0 in plastic granules.’

.

Geschreven door

Kotraco Plastic Machinery

Kotraco Plastic Machinery verzorgt de verkoop, installatie en onderhoud van machines en randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie in de Benelux, en is de exclusieve leverancier van ondermeer Moretto randapparatuur, MASS... Lees meer