Praktisch afloopschema voor ATEX toepassing in uw bedrijf

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Praktisch afloopschema voor ATEX toepassing in uw bedrijf

Bedrijven dienen te voldoen aan de ATEX 137 richtlijn. In deze (Europese) richtlijn staan voorschriften voor bedrijven waar een explosiegevaarlijke omgeving voorkomt (en verschilt dus van de ATEX 95 richtlijn). Dit is bijvoorbeeld in situaties waarin gewerkt wordt in / met verfspuitcabines, poedercoating en metaalstof (aluminium, magnesium) dat ontstaat bij slijpen. De ATEX 137 richtlijn verplicht de werkgever ertoe het explosiegevaar op de arbeidsplaats integraal aan te pakken en het is een onderwerp waarop de Arbeidsinspectie actief handhaaft.

De Vereniging FME-CWM en de Koninklijke Metaalunie hebben de handen ineen geslagen om de ATEX richtlijn eenvoudiger toepasbaar te maken voor de aangesloten bedrijven. Daartoe is de ATEX richtlijn vertaald naar een eenvoudige en praktisch afloopschema voor de implementatie van de ATEX in de eigen bedrijfsvoering.

Download de informatiebrochure en lees meer over Atex en welke Atlas Copco producten Atex-gecertificeerd zijn op via onderstaande link.

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer