Praktijktoepassing vortex valves rollergate schuifafsluiters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Praktijktoepassing vortex valves rollergate schuifafsluiters

Een van de grootere graanverwerkers in United Kingdom had problemen met bestaande schuifafsluiters onder de grote buffer silo’s vol met bloem-, meel- en aanverwante voedingsmiddelenproducten. De bestaande schuifafsluiter hadden problemen met lekkage in de product doorgang en naar de buitenzijde, regelmatig blokkeerde de schuifafsluiter tijdens het openen en/of sluiten, met gevolg dat de schuifafsluiter regelmatig onderhoud nodig hadden en er product achter blijft op de productievloer en de schuifafsluiter inefficiënt zijn voor het productieproces.

Vortex Valves UK was door graanverwerker benaderd om mee te denken aan een gedegen en betrouwbare oplossing. De wens van de graanverwerker was dat met de nieuwe schuifafsluiters de huidige problematiek voorkomen wordt en tevens de onderhoudskosten gereduceerd kunnen worden. Een bijkomstigheid was dat de afsluiters in een zo kort mogelijke productie stilstand vervangen diende te worden.

De oplossing vanuit Vortex Valves was een Rollergate schuifsluiter met een doorlaat van 500 x 630mm waarbij de inbouwhoogte en het gatenpatroon identiek was met de bestaande schuifafsluiters. Het resultaat was dat er meerder Vortex Valves Rollergate schuifafsluiters zijn geïnstalleerd.

Kenmerken schuifafsluiters conform de klant specifieke specificaties;
• Vortex Valves Roller Gate schuifafsluiters type SA500X630-SW1-MG-AX-E
• Doorlaat: 500x630mm
• Constructie afsluiter uit lichtgewicht aluminium
• Hoge standtijd door toepassing harde duurzame polymeren afdichtingen volgens EC richtlijn EC1935/2004
• Product contactdelen uit RVS304 + polymeren
• Productdicht naar de afgesloten zijde en naar buiten >10 Micron
• Atex volgens EC richtlijn 94/9/EC zone 20/21
• Mechanisch zelfreinigend en schrapende functie na elke cyclus
• Onderhoud zonder de afsluiter te demonteren uit de productielijn, wat een hoge efficiëntie van het productie proces oplevert.
• [E] Verlengd frame voor ondersteuning van dubbelwerkende cilinder

De Vortex Valves Roller Gate stofdichte schuifafsluiter kenmerkt zich door een polymeren afdichting volgens EG1935/2004, waardoor de schuifafsluiter product dicht is voor ultra fijne poeders >10 mircon in vrijeval als in lichte over en onderdruk processen. De afdichtingen in de productdoorgang kunnen met de excentrische klepblad geleiding na-gesteld worden. De polymeren stopbus afdichtingen kunnen eenvoudig uitgewisseld worden zonder de schuifafsluiter te demonteren uit de productielijn, wat een hoge efficiëntie van het productie proces oplevert.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark