Positionering feedback cilinder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Positionering feedback cilinder

Met de ontwikkeling van Series 6PF richt Camozzi zich op de precisie en controle van de lineaire cilinders. De cilinders volgens ISO 15552 zijn voorzien van een geïntegreerde lineaire potmeter. Hiermee maakt deze serie het mogelijk om over de gehele slag de positie van de zuiger te meten en continue te regelen. Door de robuuste constructie is de cilinder geschikt voor toepassing in: Spanning- (Tensioning), afvul-, positionering-, snij- en meetsystemen.

Voordelen
> Beschermingsklasse IP67
> Lage wrijving
> Veilige en nauwkeurige positieregeling
> Robuust ontwerp
> Montage met standaard ISO accessoires

De cilinders Series 6PF voldoen aan de ISO 15552-norm en kunnen worden gemonteerd met een breed programma standaard accessoires. Zij zijn verkrijgbaar in Ø 50 tot 125 mm en slaglengtes van 50 tot 500 mm met intervallen van 50 mm. Verder zijn de zuigers van deze serie uitgerust met speciale afdichtingen voor een lage wrijving.

Gebruik benadering schakelaars
Naast de continue controle van de zuiger door middel van de potmeter is de zuiger voorzien van een permanente magneet voor toepassing van sensoren.

Elektrische aansluiting
Dankzij de elektrische aansluiting, gerealiseerd door middel van een M12 connector, voldoen de cilinders aan de IP67 beschermingsklasse.

Geschreven door

Camozzi Automation B.V.

Camozzi is één van de grootste Europese producenten van pneumatische en elektrische aandrijftechniek en heeft daarnaast een compleet programma vacuüm producten. Naast een hoogwaardig standaard leveringsprogramma kunnen wij u ook... Lees meer