Pneumatic conveying seminar bij J-Tec

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pneumatic conveying seminar bij J-Tec

Op woensdag 16 en donderdag 17 november 2011 organiseerde J-Tec een seminarie over pneumatisch transport. Dat er interesse was voor dit onderwerp mocht blijken uit het grote aantal bezoekers uit verschillende sectoren. Naast ettelijke interessante presentaties kregen de bezoekers ook de kans om enkele simulaties van pneumatische transporten te bekijken in J-Tec’s testruimte. Dankzij een goede verhouding tussen theorie, praktijk en netwerkgelegenheid werd dit seminarie een succes.
Wat is pneumatisch transport precies? Wat zijn de verschillende types? Wat zijn de verschillende parameters? Deze vragen werden beantwoord in de “basic principles of pneumatic conveying” presentatie.
Na deze inleiding werd dieper ingegaan op de verschillende types. Zo werd bijvoorbeeld het principe van een dense phase en dilute phase systeem volledig uit de doeken gedaan. Voor – en nadelen van de verschillende types van transport, de verschillende procescomponenten die kunnen ingezet worden en de criteria waarop je je best baseert om een keuze te maken tussen de verschillende types van transport werden uitgebreid besproken. Aan de hand van case studies, foto’s en flow diagrammen werd alles nog eens extra verduidelijkt. Verder werd er een presentatie gewijd aan een speciale versie van dense phase transport, namelijk dense phase transport met overflow. Dit systeem, waarbij op een gecontroleerde manier lucht wordt geïnjecteerd in de productleiding, kan een uitkomst bieden voor bijvoorbeeld erg zware producten of producten die gemakkelijk blokkeren.

Dankzij de uitgebreide testruimte waarover J-Tec beschikt werd het eveneens mogelijk alles in real life mee te maken. Deze testruimte beschikt over een installatie waarmee alle types van transport gesimuleerd en getest kunnen worden over een afstand van maar liefst 450 meter.
Naast de presentaties over pneumatisch transport werd er ook een uiteenzetting gegeven over de vaak omslachtige ATEX regelgeving aan de hand van een zeven-stappenplan. Citaten zoals: “light in the darkness” en ”Clear for a complex topic” lieten duidelijk merken dat er nood was aan een dergelijke no-nonsense en praktijkgerichte presentatie.

Wenst u zelf eens een jaarlijks J-Tec seminarie bij te wonen? Aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen. Ons professioneel team staat voor u klaar. Neem alvast een kijkje op onze website (via de link hieronder).
Citaat van de dag: “It’s great seeing people speaking about a subject with a lot of motivation.”

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer