Plantmanagement

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Start: 18 januari in Zeist

Plantmanagers moeten veelzijdig zijn. Of het nu gaat om volcontinue of discrete productie, van bulkproducten, fine chemicals, voedingsmiddelen of van pharmeuceuticals, de productie- of plantmanager lijkt op de jongleur die een aantal voorwerpen tegelijkertijd in de lucht houdt.
Zijn/haar targets liegen er niet om: produceren tegen minimale kosten, maximale overall equipment effectiveness, minimale maintenance-costs, on-spec, injury-free, op tijd, en ga zo maar door. Bovendien vergt het voldoen aan al die -veelal tegenstrijdige- eisen met behulp van een team (assistent, dagchef, wachtchef, operators, fabriekstechnologen, etc.) bijzondere leiderschapskwaliteiten.

Tijdens deze modulaire opleiding Plantmanagement passeren vele relevante aspecten van het managen van een productie-eenheid de revue. Opgedeeld in compacte en herkenbare modules. Onder leiding van ervaren experts en -vanwege de geringe groepsgrootte- op een interactieve wijze.
Het traject bestaat uit 6 modules die vrijwel het gehele werkveld van de plantmanager omvatten:
– Plant Performance
– Maintenance
– Finance for Plantmanagers
– Leadership; de Manager als Leider
– Accountability
– Effectief optreden naar de Media

Deelnemersprofiel
U bent bv. (assistent-) plantmanager van een productie-eenheid in de bulkproces-industrie, de fine chemicals, de voedingsmiddelenindustrie of in de pharma.

Geschreven door

PAO Techniek en Management

PAO Techniek en Management PAO Techniek en Magement (PAOTM) organiseert postacademisch onderwijs op het gebied van onder andere procestechniek, data analyse en statistiek, milieu en veiligheid en persoonlijke effectiviteit en... Lees meer