Perslucht volgens ISO 8573-1 klasse 0

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
43 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Perslucht volgens ISO 8573-1 klasse 0

Perslucht of gecomprimeerde lucht is een kostbaar gebruiksmiddel bij de productie van veel verschillende artikelen. Van de voedingsindustrie, farmaceutische industrie tot en met het lakken van auto’s en schepen worden grote hoeveelheden gecomprimeerde lucht toegepast.

Adsensys is in staat om uw verbruik en lekverliezen in beeld te brengen en daarmee aan te geven hoeveel energiekosten u betaalt per geproduceerde m3 perslucht of verspilde gecomprimeerde lucht. Sinds kort gebeurd het monitoren van perslucht kwaliteit volgens ISO 8573 en DIN 12021.

Door de nieuwe samenwerking met Rotorcomp leveren wij beproefde verwijdering van rest olie, siliconen en andere koolwaterstofverbindingen uit perslucht. De ETC van Rotorcomp zorgt ervoor dat uw gecomprimeerde lucht voldoet aan de richtlijnen die opgesteld zijn volgens ISO 8573-1 klasse 0, met een rest olie gehalte van lager dan 0,0025mg/m3 gecomprimeerde lucht. Deze installatie is leverbaar tot een druk van 45bar en hoeveelheden tot 50m3/uur. Het overgebleven schone water is pH neutraal (pH6 – pH7) en heeft een olie gehalte minder dan 2mg/liter.

Specificaties en voordelen:
•Gegarandeerde olie vrije lucht volgens ISO 8573-1 volgens onafhankelijke TuV metingen.
•Absoluut veilig systeem door een beveiliging waardoor het onmogelijk is olie in uw perslucht systeem te krijgen in geval van een storing aan de ETC.
•Gegarandeerde levensduur van 5 jaar bij een maximale invoer van 200mg/Nm3 perslucht voor het katalysator materiaal.
•Laag energie verbruik tot een maximum van 0,01 kWh/m3 door een verbeterde isolatie van de converter en behuizing.
•Vermindert significant de inhoud van bacteriën, schimmels en micro-organismen in uw perslucht.
•Neutraal condensaat met minder dan 2mg/liter olie en een pH waarde tussen 6 en 7
•Verwijdering van siliconen uit perslucht.

Geschreven door

Adsensys

Adsentech levert en onderhoud verschillende sensoren voor het meten van druk, flow, luchtsnelheid, zuurstof of Ph in de industrie. Hiervoor kunnen complete systemen worden opgebouwd of een enkele sensor met... Lees meer