Pepperl + Fuchs neemt Proximity Sensor Business over van Siemens

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pepperl + Fuchs neemt Proximity Sensor Business over van Siemens

De overname van de bewegingssensor activiteiten van Siemens versterkt Pepperl + Fuchs marktpositie voor ultrasone sensoren
Pepperl + Fuchs, wereldwijd toonaangevend producent van elektronische sensoren en componenten voor intrinsiek veilige bescherming tegen explosiegevaar, heeft de Proximity sensor activiteiten van Siemens overgenomen.

Pepperl + Fuchs neemt haar product portfolio op het gebied van inductieve sensoren en fotocellen over en versterkt daarmee haar positie in de markt voor ultrasone sensor technologie voor Factory Automation.

Op 27 februari 2010 hebben Pepperl + Fuchs en Siemens, divisie Industry Automation, een overeenkomst ondertekend over de overname van de werkzaamheden. Om te beginnen de partijen overeengekomen een integratie periode waarin de overdracht van het bedrijf aan Pepperl + Fuchs zal plaatsvinden. Tijdens deze periode zal Siemens blijven aanvaarden en alle bestellingen voor naderingsschakelaars uitvoeren.
Met deze aanpak wordt een leveringmogelijkheid zonder onderbreking gegarandeerd tijdens de integratie. De complete overdracht van het bedrijf aan Pepperl + Fuchs is gepland voor midden van het jaar.

`We willen profiteren van de technologische spectrum, de hooggekwalificeerd personeel, en de sterke marktpositie van Siemens, vooral op het gebied van ultrasone sensoren, zelfs voor steeds meer concurrerend en winstgevend`, aldus Dr Gunther Kegel, CEO van Pepperl + Fuchs GmbH.
`Pepperl + Fuchs, als een wereldwijd opererende specialist op het gebied van elektronische sensoren en componenten voor de automatisering van de industrie, biedt de beste basis voor verdere ontwikkeling van onze huidige werkzaamheden van binaire productie sensor technologie`, aldus Hans-Georg Kumpfmüller, CEO van de Business Eenheid Sensoren en communicatie binnen de Siemens Industry Automation Division.

Geschreven door

Pepperl+Fuchs BV

Pepperl+Fuchs is een toonaangevend ontwikkelaar en producent van elektronische sensoren en componenten en marktleider op het gebied van intrinsieke veiligheid en explosiebeveiligingstechnologie. In de Factory- en Process Automation wereld zijn... Lees meer