Peilloodsysteem direct boven waterbassins

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Peilloodsysteem direct boven waterbassins

In 2006 heeft Provinciale Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) 2 peilloodsystemen in bedrijf genomen op een alles behalve ideale plek, namelijk direct boven de waterbassins. En ondanks deze zeer vochtige omgeving, doen deze MBA369 peilloodsystemen gewoon hun werk. Daar waar radarmetingen niet onder water kunnen meten zoals de MBA369.

Ruim 12 jaar na de eerste in bedrijf name is deze maand voor de eerste keer een reparatie uitgevoerd naar aanleiding van een inspectie. De trommel en de kabel zijn vervangen en naar verwachting zullen deze weer 10 jaar meegaan.

Dit peilloodsysteem is naast voor de gebruikelijke droge bulkgoed toepassingen, ook zeer geschikt voor onderwatermetingen zoals die voorkomen bij waterproducenten en waterzuiveringsbedrijven.

Voorbeelden van onder water metingen zijn koolbed- en slibniveaus. De MBA369 is een eenvoudig te bedienen, maar robuust en nauwkeurig meetinstrument voor klussen zoals deze.

Meetbereik tot 70 meter maximaal met een nauwkeurigheid tot 1 mm.

Geschreven door

KEMP BV

Het motto van technisch adviesbureau KEMP is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren allrounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan. KEMP is verder vertegenwoordiger van: MBA, ALVIBRA, WAM, OLIVIBRA en SMB. Kunnen wij u ondersteunen, dan doen wij dat graag. Lees meer