Pegasus® Vacuum Coater

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pegasus® Vacuum Coater

De uitvinding van het vacuümcoatingproces, meer dan 25 jaar geleden, was een evolutie van de Dinnissen Pegasus® paddelmenger. In deze dubbelassige menger wordt het product opgeworpen in een gefluïdiseerde zone, waardoor een gecontroleerd, snel en energiezuinig mengproces ontstaat. Bij experimenten uitgevoerd in een speciale menger onder vacuümomstandigheden werden hoge vloeistofconcentraties op de voederkorrels gesproeid. Na verwijdering van het vacuüm werd de vloeistof diep in de gecoate pellets getrokken.

Op deze manier slaagde Dinnissen erin het vetgehalte van pellets geleidelijk te verhogen tot 42%. Een bijkomend voordeel van deze technologie is dat de pellets aan de buitenkant niet vettig zijn. Dit verhoogt de doorstroming uit de silo, voorkomt vervuiling en vermindert de vervuiling op boerderijen. Dinnissen heeft de vacuümtechnologie de afgelopen jaren geperfectioneerd en geschikt gemaakt voor vele andere toepassingen. Tegenwoordig wordt de Pegasus® Vacuum Coater wereldwijd gebruikt. Met de huidige systemen kunnen verschillende vloeistoffen van lage tot hoge doses nauwkeurig op het product worden gesproeid. Het is ook mogelijk om meerdere lagen vloeistoffen en poeders op korrels en geëxtrudeerde producten aan te brengen.

Geschreven door

Logo van:Pegasus® Vacuum Coater

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer