Optimaliseer vocht en andere parameters in uw productieproces

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Optimaliseer vocht en andere parameters in uw productieproces

Op onze stand, D1022, leggen we met NIR-Online® en Tews Elektronik de focus op optimale sturing van uw proces.

NIR-Online® systemen kunnen eenvoudig worden gepositioneerd in uw productieproces en geïntegreerd worden met uw ERP-systeem. Een NIR-Online® systeem met automatische referentie verwijzing en dubbele lichtbron meet full-continue zonder onderbrekingen! Onderhoud aan het systeem is maar eens per 2 jaar nodig. Met deze diode array spectrometer (NIR en Vis bereik) verkrijgt u zeer snel uw resultaten met een hoge nauwkeurigheid, zelfs bij snel bewegende monsters.

Sectoren:
• Agrarisch-, petrochemisch-, hout-, voedingsmiddelen- en papierindustrie.
• Chemische laboratoria.
• Bierbrouwerijen.

Toepassingen:
O.a. vocht, eiwit, vet, as en zetmeel in bijv. bloem, tarwe, mengvoeder of petrochemische grondstoffen.

TEWS Elektronik is al meer dan 35 jaar producent van geavanceerde apparatuur voor vocht- en dichtheidsmetingen, zowel on-line als stand-alone, voor vele toepassingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gepatenteerde methode, gebaseerd op microgolf resonantie technologie. Uiterst snelle metingen met een hoge nauwkeurigheid zijn het paradepaardje van Tews. Bijkomend is de meting onafhankelijk van de dichtheid en van de kleur van het product.

Sectoren:
• Hout- en papierindustrie.
• Voedingsmiddelen (bakkerijproducten, suiker, pasta, koffie, gelatine,…)
• Vee- en huisdierenvoer
• Tabak

Toepassingen:
Vocht in poeders, granulaten, zaden, pellets, vezels, boards en folies.

Op M+R geven wij extra aandacht aan SpectraSensors Inc. Deze Amerikaanse fabrikant is al meer dan 10 jaar actief op het gebied van Tunable Diode Lasers (TDL). Deze techniek wordt toegepast in online analyse apparatuur voor o.a. de bepaling van H2S, CO2 en H2O in o.a. aardgas en andere procesgassen in de chemie en petrochemie.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Inventech Benelux BV

Inventech Benelux biedt technisch hoogwaardige analyseoplossingen voor laboratoria en de procesindustrie om producten en processen kostenefficiënt en duurzaam te optimaliseren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak... Lees meer