Noviteiten bij Turck Industrial Automation

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

In oktober hield Turck Industrial Automation zijn jaarlijkse update. Het Duitse familiebedrijf ziet 2014 met vertrouwen tegemoet maar ziet met lede ogen zijn grote inspanningen voor innovatie door de conjunctuur wat teniet gedaan.

Verder is het als bij veel andere: startproblemen in Brazilië, Nederland, België en Spanje moeten we het niet van hebben nu maar Rusland, Polen en Tsjechië gaan goed.
De centrale vraag blijft: ‘hoe krijgen we de ontwikkelingen van de vloer geïmplementeerd’.
Het bedrijf gaat in Duitsland de komende vijf jaar zo’n 60 miljoen investeren in nieuwbouw in Beierfeld, Duitsland.

Een fenomeen dat het bedrijf signaleert, is dat klanten nog moeten wennen aan het betalen van service. Een tot nu toe wat onderbelicht aspect bij componentenleveranties. ‘Wij leverden en dat was dat. Nu verlenen wij service aan het hele systemen maar daar hoort wel een prijskaartje bij.’
De nieuwe ultrasoon sensoren maken een groter bereik mogelijke en dus een beperking van het aantal sensoren per toepassing.

Het temperatuurbereik van de Block/IO-generatie loopt nu van -40 tot +70 oC. De modulaire opbouw van de vloeistofsensoren van Turck maken snelle levering mogelijk.
Ook op Fieldbus en Profibus-gebied werden grote stappen gemaakt. Ze zijn in Atex-omgevingen te gebruiken en geïntegreerde diagnose geeft meteen door als de spanningsbegrenzing is bereikt en uitval dreigt.

Geschreven door

Logo van:Noviteiten bij Turck Industrial Automation

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER TURCK is een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële automatisering. Met ruim 5000 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen zijn onze specialisten altijd dichtbij.... Lees meer