Nieuwe vertrekschoen voor vacuüm transport

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
46 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe vertrekschoen voor vacuüm transport

Dinnissen Process Technology ontwikkelde een nieuwe vertrekschoen voor de constante aanvoer van poeders, korrels en granulaten in vacuüm transportsystemen. De vertrekschoen werkt volledig automatisch op basis van de ingestelde transportdruk. Mechanische doseerorganen zoals sluizen en schroeven zijn overbodig. De nieuwe vertrekschoen van Dinnissen speelt een cruciale rol in haar vernieuwde Slow Flow Conveying transportsysteem, waarmee zelfs breukgevoelige, kleverige en slijtende producten probleemloos, pneumatisch worden getransporteerd.

Slow Flow Conveying is het pneumatisch transportsysteem van Dinnissen dat speciaal werd ontwikkeld voor het transport van breukgevoelige, kleverige en slijtende producten. Slow Flow Conveying werkt volgens het principe van zuig- of blaastransport. Poeders, korrels en granulaten worden op basis van een gecontroleerde stroom lucht of gas vanuit één of meer inlaatpunten naar één compacte ontvangstunit getransporteerd. Juist om breukgevoelige, kleverige en slijtende producten zo gunstig mogelijk te vervoeren, draait bij Slow Flow Conveying alles om zo min mogelijke wrijving tussen de grondstofdeeltjes. Daarom wordt de transportsnelheid laag, en de verhouding tussen de belading en de transportlucht of -gas relatief hoog gehouden. Van vitaal belang voor het behoedzaam transporteren van kwetsbare grondstoffen is verder een constante aanvoer van producten naar het transportsysteem. Juist een constante toevoer zorgt voor de juiste belading, een vloeiend verloop van het productieproces en een zo hoog mogelijke kwaliteit van het eindproduct.

Om elk product constant en met precies de juiste belading en snelheid door het transportsysteem te vervoeren, ontwierp Dinnissen een nieuwe vertrekschoen voor vacuüm transportsystemen. De nieuwe vertrekschoen van Dinnissen speelt een belangrijke rol in haar vernieuwde Slow Flow Conveying transportsysteem. De vertrekschoen is uitgevoerd met een automatisch instelbare luchttoevoer bij de inlaat van producten. Hiermee wordt per product de juiste verhouding tussen transportlucht/-gas geregeld. Via de automatische afsluiter kan op basis van transportdruk, precies de juiste capaciteit van één of meer toevoerproducten worden geregeld. Zo kan voor producten met uiteenlopende producteigenschappen steeds de juiste verhouding tussen transport snelheid en belading worden geregeld. Zo kunnen zelfs breukgevoelige, kleverige en slijtende producten, probleemloos worden getransporteerd terwijl mechanische doseerorganen, sluizen of schroeftransporteurs overbodig zijn. Door de nieuwe vertrekschoen wordt productbeschadiging en mechanisch onderhoud tot een minimum beperkt.

Slow Flow Conveying is één van de transportsystemen uit het assortiment van Dinnissen. Op het gebied van bulktransport is Dinnissen ook gespecialiseerd in Dense Phase en traditioneel vliegtransport. Dinnissen biedt naast transportsystemen, technieken voor product inname, wegen, mengen, malen, zeven en verpakken van bulkgoederen.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe vertrekschoen voor vacuüm transport

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer