Nieuwe techniek om leidingen te reinigen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe techniek om leidingen te reinigen

Leidingen vullen zich na geruime tijd met stof, vooral wanneer er natte of kleverige stoffen afgezogen worden. Tot nu toe was het moeilijk inzicht te krijgen in de evolutie van dergelijke leidingen inwendig. Maar vooral om ze schoon te maken in een mum van tijd. een nieuwe technologie maakt dit nu mogelijk.

Endoscopie is een medische technologie die artsen helpt bij het onderzoeken van bloedvaten en holle organen en voor het opsporen van ziekten. Wat goed is voor het onderzoeken van het menselijk lichaam, kan worden gebruikt in andere gebieden, zo dachten de experts van Keller. Zij bedachten daarom een methode waarmee het mogelijk is om leidingen te inspecteren en schoon te maken zonder veel tijd te verliezen. De nieuwe technologie helpt met name industriële klanten die ontstoffingsinstallaties gebruiken.

”Onze service technici gebruiken een sonde uitgerust met een camera en een lichtbron in installaties die anders niet zouden kunnen onderzocht worden en krijgen zo inzicht in hun interne werking,” zegt service coördinator bij Keller Lufttechnik. ’Voor het nazicht van buisleidingen bleek de nieuwe techniek buitengewoon goed. ”

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer