Nieuwe Solimar Mini Disk

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Solimar Mini Disk

Deze fluïdiseerschijf is de helft kleiner dan de standaard fluïdiseerschijf, zodat poeder en granulaat nu ook in een kleinere ruimte kan worden gefluïdiseerd, zoals in pijpen, stortkokers, bochtstukken, bij de uitloop van silo’s of hoppers waarbij sprake is van een kleine radius of sterk gewelfde vormen. Met deze nieuwe “Mini Disk” kunt u de Solimar fluïdiseerschijven nu op meer locaties inzetten, zodat het transporteren en lossen van bulkproducten met minder goede stromingseigenschappen sterk wordt verbeterd.
De Solimar fluïdiseerschijven worden gebruikt om het uitstromen van droge bulkproducten uit silo’s, hoppers, weegbunkers of filters te bevorderen. Het principe van de fluïdiseerschijf is dat een luchtstroom via de schijfhouder en de schijf gelijkmatig langs de silowand wordt verspreid, waarbij ook een lichte vibratie optreedt, waardoor het product wordt gefluïdiseerd. Deze gecombineerde werking voorkomt brugvorming of tunnelvorming in silo’s of hoppers.

De fluïdiseerschijven zijn van slijtvast siliconenrubber, geschikt voor o.a. levensmiddelen (FDA) en de schijfhouders zijn leverbaar in staal of roestvaststaal.
Naast de uitvoeringen voor silo’s of hoppers fabriceert Solimar ook speciale fluïdiseerschijven voor bulktransporttoepassingen zoals voor bulkopleggers, bulkcontainers en bulktreinwagons.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark