Nieuwe serie tempereerapparaten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe serie tempereerapparaten

Moretto, specialist in periferieapparatuur voor kunststofverwerkende processen, introduceert onder de naam TE-KO een nieuwe serie tempereerapparaten. Tempereerapparatuur wordt toegepast voor de exacte temperatuurregeling van spuitgietmatrijzen, extruderkoppen, kalanders, e.d.

Een groot gebruiksgemak van deze nieuwe tempereerapparaten, is de geïntegreerde waterverdeler.
Het toestel is standaard uitgevoerd met vier in- en uitgangen met afsluitkranen voor procesleidingen.
Het aanbrengen van een externe koelwaterverdeler/koelwaterbatterij is niet langer nodig!

De TE-KO apparaten hebben een overzichtelijk en eenvoudig te bedienen display, wat toegang geeft tot real time informatie over het apparaat, waaronder een debietindicator (uitgevoerd in LED’s).
Deze indicator geeft inzicht in de flow naar de aangesloten matrijs of de kop; bij een te lage flow treedt er automatisch een alarm in werking.

Verder zijn de TE-KO tempereerapparaten compact van bouw en zijn zowel de behuizing als de inwendige componenten volledig uitgevoerd in RVS. Bovendien is de TE-KO serie voorzien van een zeer groot koel-waterfilter. Dit filter beschermt tegen vervuiling uit het centrale koelsysteem, hetgeen resulteert in min-der onderhoud en een aanzienlijk langere levensduur van het apparaat.

Verder zijn de tempereerapparaten standaard uitgerust met een solidstate relais voor het schakelen van de verwarming. De eerste modellen uit de TE-KO serie die op de markt zijn gebracht, hebben een ver-warmingsvermogen van 6 of 9 kW en hebben water als omloopmedium tot 95 °C.
Een serie met verwarmingcapaciteiten van 12 en 18 kW, als ook de serie met thermische olie als om-loopmedium tot 150 °C, worden op korte termijn verwacht.

Moretto wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery uit Amsterdam.

Geschreven door

Kotraco Plastic Machinery

Kotraco Plastic Machinery verzorgt de verkoop, installatie en onderhoud van machines en randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie in de Benelux, en is de exclusieve leverancier van ondermeer Moretto randapparatuur, MASS... Lees meer