Nieuwe robuuste Multiturn encoders

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe robuuste Multiturn encoders

Isotron Systems levert de robuuste, betrouwbare en compacte ACURO-XR® magnetische encoders nu ook in Multiturn uitvoering.

Onze fabrikant Hengstler heeft de beproefde ACURO-XR®-familie van absolute encoders, uitgebreid met een slijtvrije en zeer betrouwbare oplossing voor Multiturn toepassingen door gebruik te maken van de nieuwste technologieën.

De ACURO-XR® vindt zijn toepassing in zware applicaties waarbij hoge versnellingen voorkomen, zware mechanische belastingen en extreme temperatuurwisselingen optreden. Zelfs voor toepassingen onder water!
Beeld 1 PB When the Going Gets Tough

Voor de kenner; de robuustheid van de encoder wordt vooral gekenmerkt door het mechanische ontwerp van de behuizing, de vergrote lagers en de keuze van de elektronische componenten. De interne print, met de evaluatie-elektronica, sensor-asic en elektronische Multiturn kenmerken, is meervoudig ge-sealed. Deze hoogwaardige afdichting beschermd de encoder tegen het binnendringen van vloeistoffen (IP69), vocht, roest en tegen kontaktbreuk. Externe hoge schokbelastingen tot 2.000 m/s² en vibraties tot 200 m/s² zijn daardoor geen probleem voor de ACURO-XR®.

Binnen één omwenteling wordt een resolutie van 12-Bit bereikt. Voor het bijhouden en uitgeven van het aantal omwentelingen is de encoder uitgerust met een nieuwe elektronische Multiturn techniek. Deze werkt slijtvrij, zonder tandwielen, contactloos en zonder bewegende delen of batterijen. De maximale Multiturn resolutie is met deze techniek verhoogd tot 24-Bit.

Ondanks de robuustheid en technische specificaties is de ACURO-XR® verkrijgbaar in de gestandaardiseerde ø58mm industrie afmeting met een extreme smalle inbouwdiepte van slechts 32mm! Uiteraard is ook deze encoder toepasbaar in temperatuurbereiken tussen de -40 tot +100 °C.

De nieuwe ACURO-XR® is met digitale uitgang verkrijgbaar met CAN-Open-, SSI-, of BiSS interface. Analoge uitgang is ook mogelijk voor 0-10 V of 4 tot 20 mA toepassingen.

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer