Nieuwe range planetaire reductoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe range planetaire reductoren

De planetaire motorreductoren en tandwielkasten van Rossi worden van oudsher veel ingezet in renewable energy toepassingen (voornamelijk wind en getijdenenergie).
Tegenwoordig worden deze planetaire aandrijvingen ook steeds vaker in algemene industriële toepassingen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan havenkranen, mestdrogers en toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie.
De planetaire aandrijvingen kunnen optimaal worden ingezet indien er lage snelheden en hoge koppels gewenst zijn. In deze gevallen is er – naast het voordeel van een compactere aandrijving – vaak ook sprake van een commercieel voordeel, aangezien de planetaire (motor)reductor een vervanging kan zijn voor een combinatie van 2 standaard motorreductoren.

Rossi S.p.A. brengt nu sinds enkele maanden de nieuwe reeks EP planetaire motorreductoren en tandwielkasten op de markt. Een range die inmiddels is uitgebreid naar 3.000.000 Nm. Wat een duidelijke focus geeft naar de zwaardere industrieën.

De nieuwe catalogus integreert de eerdere EP10 catalogus en is uitgebreid met 4 nieuwe groottes, met koppels van 30.000 tot 90.000Nm. Dit betekend voor Rossi een nieuwe mijlpaal in het totale aanbod planetaire aandrijvingen. De nieuwe, meer grafische indeling van de catalogus biedt ruimte aan een functionele lay-out met duidelijke technische informatie om een juiste selectie te maken.

Met het toevoegen van 4 nieuwe bouwgroottes en toevoegingen van diverse uitvoeringen en accessoires bied Rossi veel oplossingen voor verschillende applicaties. Zoals IEC motoraanbouw, hydraulische motoraanbouw, maar ook uitgebreide mogelijkheden aan de uitgaande zijde van de reductoren.

De Rossi groep, met het hoofdkantoor in Modena (I), is één van Europa ’s grootste producenten van motorreductoren, tandwielkasten en elektromotoren.
Met een achtergrond gericht op innovatie is er de doelstelling om continue te focussen op kwaliteitsverbetering. Dit gebeurt o.a. door voortdurend te investeren in nieuwe technologieën en het continue onderzoek naar betere oplossingen en producten.
Iets wat weerspiegelt wordt in legio toepassingen en marktsegmenten waar duurzaamheid en betrouwbaarheid een vereiste zijn (o.a. staal-, mijnbouw-, afvalverwerking-, kraanbouw- en foodindustrie)

Voor meer informatie over de nieuwe planetaire serie of andere Rossi producten kunt u contact met ons opnemen.

Geschreven door

Rossi BeNeLux B.V.

Rossi BeNeLux B.V. is een directe dochteronderneming van het Italiaanse Rossi Spa. Een onderneming met meer dan 65 jaar kennis en ervaring op de markt van industriële aandrijftechniek en inmiddels... Lees meer