Nieuwe proeffabriek voor bio-based plastic in North Sea Port Gent

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe proeffabriek voor bio-based plastic in North Sea Port Gent

Het Scandinavische Stora Enso investeert 9 miljoen euro in een proeffabriek in North Sea Port in Gent. In deze fabriek worden de bouwstenen worden ontwikkeld voor bio-gebaseerd plastic. Het plastic kan worden gebruikt in transparante verpakkingen voor de voedings- en drankenindustrie.

In eerste instantie zal de proeffabriek industrieel beschikbare fructose gebruiken om hoogwaardige chemicaliën en materialen te produceren voor het testen van toepassingen. In de toekomst is het de bedoeling om het proces uit te voeren op suikers gewonnen uit hout en andere non-food biomassa.

Stora Enso is een wereldwijd leverancier van duurzame oplossingen voor verpakkingen, biomaterialen, houtconstructies en papier. De proeffabriek zal plantaardige suikers omzetten in de hernieuwbare bouwsteen die nodig is om een bio-gebaseerd plastic te maken. De proeffabriek komt in Stora Enso’s Langerbrugge Mill in North Sea Port.

De bouw van de fabriek zal in de tweede helft van 2020 beginnen en naar verwachting klaar zijn in het eerste kwartaal van 2021.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark