Nieuwe productlijn Precont & Thermocont digitale sensoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe productlijn Precont & Thermocont digitale sensoren

ERIKS lanceert een nieuwe productlijn digitale sensoren. De productlijn bevat onder meer de Precont digitale drukschakelaar. Deze kan uitstekend worden toegepast ter vervanging van een manometer met een contact. De leverbare drukbereiken variëren van -1 tot 1000 bar. Tevens zijn keramische en metalen membranen leverbaar voor verschillende toepassingsgebieden, waaronder gas, vloeistof, olie en stof. Dankzij de korte reactietijd zijn ook hydraulische toepassingen mogelijk.

Voor het schakelen op temperatuur is de Thermocont schakelaar te verkrijgen. Deze Thermocont kan temperaturen meten van -99,9 tot 500 graden met een PT100 klasse A. Het meetsysteem heeft een tweede sensor voor driftbewaking en redundantie. Bovendien wordt de Thermocont toegepast bij bewaking en regeling van temperatuur met aflezing van de huidige temperatuur.

De display’s zijn voorzien van LED’s die goed afleesbaar zijn in het donker. De bediening vindt plaats met optische sensoren. Dit zorgt voor een comfortabele, hygiënische en storingsvrije bediening. Tevens is een goed afleesbase montage altijd mogelijk omdat het huis 360 graden en de display 180 graden draaibaar is. Er zijn diverse uitgangen mogelijk, waaronder een 4-20mA uitgang. De apparatuur is te beveiligen met een wachtwoord zodat het herprogrammeren is af te schermen.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe productlijn Precont & Thermocont digitale sensoren

ERIKS bv

ERIKS Nederland ERIKS is een gespecialiseerde industriële dienstverlener. Wij helpen onze klanten bij het optimaliseren en ontwikkelen van productielijnen, componenten, machines en industriële projecten. ERIKS’ product- en applicatiekennis, engineering expertise,... Lees meer